© Rootsville.eu

Franck L Goldwasser (US)
tiltle: Who Needs This Mess!!??
music: Blues
release date: july 07, 2023
label: Crosscut Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Franck L Goldwasser

© Rootsville 2023


De in Frankrijk geboren gitarist Franck L. Goldwasser, ook bekend als 'Paris Slim', raakte gecharmeerd van American bluesmuziek als tiener en werkte hij om zijn vak aan te scherpen voordat hij werd ontdekt door een bekende mondharmonicaspeler Sugar Blue en de Californische bluesman Sonny Rhodes, die hem naar de Westkust.

Goldwasser vestigde zich daar in de jaren 80 en werkte met een who's who van de Bay Area's meest prestigieuze bewoners. Zijn nieuwe album “Who Needs This Mess!!???”, waarvan het titelnummer is voorzien van muzikale cohorten Charlie Musselwhite, Sugaray Rayford en Kirk Fletcher release in juli 2023 op CrossCut Records. Zoals zijn legendarische carrière, de collectie met vijftien nummers bevat een met sterren bezaaide cast van vrienden, op een reis die door het muzikale landschap stroomt groeide uit de blues en zijn liefde voor de gitaar.

Het openingsnummer "Don't Give Up On Me, Baby" is een hard rijdende shuffle met grillige gitaar riffs en leads uithakken terwijl een raspende stem om genade smeekt. “I Doin't Want Your Love (I Just Want Your Lovin')” is een hill country swing met gruizige gitaar over lopende baslijn en grillig toetsenborden. De onstuimige instrumentale funkgroove, "Skwurley", bevat Goldwasser's vette slide-gitaar spaarzaam met speelse chromatische mondharmonica van R.J. Mischo. De akoestische gitaar en mondharmonica duet, "What Am I To Do?", vermengt piemonte en delta blues gevoeligheden in zijn eenvoudige lyrische vorm.

Kirk Fletcher is een gast op de komisch getitelde "Disküm Baåb Uleh Shun", een swing ontmoet surfgitaar instrumentaal met speelse fuzzy gitaarklanken, bongoritmes, theremin en bluesharp stoten. Juke-jointstamper "Had A Dream Last Night" brandt als een politieke koortsdroom stel je voor dat verschillende prominente politieke figuren worden opgestart en een ander soort VS. Op de blueswandeling "Paris Woman", bepleiten Goldwasser en zijn gitaar zijn zaak bij de vrouw kwellend zijn arme hart. "Sobby Doggy Boogy", instrumentaal nummer drie, laat zijn schoot zien staalvaardigheden op een gekruide groover op het eiland. Sugaray Rayford stapt naar de microfoon voor 'Who Needs That Mess!!??," die levenslessen geeft over de valkuilen van onze materiële wereld, ondersteund door tribale toms, zwaar vervormde bluesharp en hoekige leadgitaar.

Alastair Greene en Goldwasser werkten samen op "Monkey Junk", dieper graven in de psychedelische tranceblues met mysterieuze jungle ritmes om de gesproken woordpoëzie te begeleiden. "If I Could Holler" is een rafelig twee-beat-nummer dat wordt geleid door een tandemgitaar- en harpriff om de wishful thinking-blues. "Ðumb & Dangerous" bereidt een volledige remake van "Rollin' and" voor Tumblin'" met Goldwasser die de dobro bewerkt, ondersteund door doorsijpelende folkinstrumenten. Het geweldige track/ 'Sweet Cream' is een mix van Fat Possum-funk en Birmingham Blitz-boogie, zoals John Bonham zit bij T-model Ford. Goldwasser haalt fijne vingerpicking uit op de Chet Atkins ' geïnspireerd sologitaarnummer, "Raggmazazz."

De bonus live track "Bleedin' Heart", van een optreden in 2014 op het Portland waterfront festival, legde hem vast met een volledige band die de 12-bar blues bewerkte met de showstopping flare of doorgewinterde profs.

tracks:

01 Don't Give Up On Me, Baby
02 I Don't Want Your Love (I Just Want Your Lovin')
03 Skwurley
04 What Am I To Do?
05 Disküm Baåb Uleh Shun (Cthulhu's Groove)
06 I Had A Dream Last Night
07 Paris Woman
08 Sobby Doggy Boogy
09 Who Needs This Mess!!??
10 Monkey Junk
11 If I Could Holler
12 Dumb And Dangerous
13 Sweet Cream
14 Raggmazazz
15 Bleedin' Heart